31 juli 2021
16:00

Haparanda FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Haparanda FF

I en underhållande match på Skolvallen vinner Ohtana/Pajala mot Haparanda med 4-1 (1-1)
OPFF riivstartar och redan efter några sekunder har Johan Svanlöv ett bra skottläge, men utanför. Några minuter senare har Petri Ritatörmä ett jätteläge när han nickar från 5-6 meter men bollen mitt på målvakten. Strax efter är HFF på vippen att sätta bollen i eget mål när en styrning smiter utanför stolpen. Danne Mäki har i den 20:e minuten ett vasst skott som tvingar målvakten till en fin räddning. Haparanda har sedan en riktigt stark kvart där man i den 23:e minuten tar ledningen via snyggt spel och ett klassavslut av Abdikadar Bulle som sätter bollen ribba in på en chanslös Felle. Två minuter senare är HFF fri mot Felle som kommer ut fint och räddar. Några minuter senare har HFF ett skott som tar i stolpen. Sista tio minuterna kommer OP tillbaka och i den 37:e minuten sticker Danne Mäki fram en djupledsboll till Johannes Pekkari som är först på bollen och tåar in kvitteringen förbi en utrusande målvakt. 1-1 i paus speglar matchen.

Andra halvlek inleds med ett visst OP tryck och i den 50:e minuten slår Petri en vänsterhörna som elegant nickas in av Petteri Pellikka till hemmaledning 2-1. Efter målet tar OPFF över alltmer och har en period där man skapar tre bra målchanser på tre minuter, först JoelHiltunen som kommer igenom och skottet är hårt och välplacerat men målvakten gör en kanonräddning när han får ut en arm och parerar, sedan är Borre igenom men skottet över och i anfallet efter har Joel en volley som målvakten klarar. I den 70:e minuten är alla säkra på att Borre skall sätta sitt andra mål när han är sopren framför mål men lyckas mirakulöst sätta bollen utanför stolpen. Haparanda sprattlar till och har ett par lägen i samma anfall där man är riktigt nära en kvittering men vi lyckas blockera skottet och kan efter diverse turer få undan bollen. I den 76:e minuten bryter Danne Mäki ett uppspel från HFF och tar sig förbi siste man och skottet går rakt upp i nättaket till 3-1. Johannes P har sedan en volley ur bra läge som går utanför innan Joel snappar upp en dålig passning från HFF och spelar fram Borre som spikar slutresultatet 4-1 när han smeker in bollen tätt intill måisens vänstra stolpe.

Sett över 90 minuter är det en bra och intensiv match vi få uppleva. på Skolvallen. I en bra backlinje går plussen till Petteri Pellikka och Liam Alldén. OP vann mittfältsduellen och Danne Mäki var oerhört bra hela matchen. Offensivt är Joel Hiltunen ett ständigt orosmoment med sin snabbhet och Johannes Pekkari skapar chanser, och nu har också målen också börjat trilla in. I Haparanda går plussen till målvakten Patrik Kauma. I backlinjen var 17-årige Joonas Mikael Myllylä Haparandas bäste spelare. Offensivt går plusset till Abdikadar Bulle.